Wie

De naam Joris is afgeleid van Onesiforus, iemand uit de bijbel. In 2 Timotheus 1 vers 16 kun je lezen wie Onesiforus is. Hij was iemand die graag andere mensen wilde bemoedigen door met ze te praten. Hij ging ook naar mensen toe om naar ze te luisteren en voor ze te bidden. Bemoedigen is dat je iemand weer moed inspreekt; iemand weer blij maken door goede en fijne dingen tegen ze te zeggen.

We willen de tieners en kinderen leren ook een ‘Onesiforus’ te zijn in hun eigen omgeving. Omdat de naam Onesiforus vrij moeilijk is, hebben we een wedstrijd uitgeschreven voor een nieuwe naam voor de gebedskrant en natuurlijk voor de muis. De naam ‘Joris’, gemaakt van de letters uit ‘Onesiforus-junior’, kwam als winnaar uit de bus.

Medewerkers
Stichting Joris bestaat uit vrijwilligers uit het hele land die zich kosteloos inzetten en verantwoordelijk zijn voor o.a. de volgende onderdelen:

  • het kantoor en de administratie - de grafische vormgeving van de gebedskranten en overige uitingen- de correspondentie met kinderen en tieners
  • gebed voor de kinderen en tieners
  • het verzorgen van de verzending van de gebedskranten